Ce stabilizator de tensiune sa-mi cumpar

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizator de tensiune

Stabilizator de Tensiune Centrala Termica
Stabilizator de Tensiune Centrala Termica

Un stabilizator de tensiune este un circuit electronic care, ideal, asigura la iesire o tensiune constanta, si care nu depinde de alti parametrii ca: tensiune de intrare, temperatura ambianta, curent de sarcina.In realitate tensiunea de iesire e dependenta de acesti parametri, dar variatia ei poate fi controlata si minimizata printr-o proiectare atent.

Vrei ca echipamentele tale electrice sa aiba o viata indelungata si sa functioneze ireprosabil, chiar si in momentele in care curentul electric de la retea lipseste pentru cateva momente? Vrei ca socurile de curent electric, cauzate de defectiuni sau de furtuni, sa nu-ti distruga diferitele dispozitive din locuinta? In acest caz, alegerea ideala este procurarea unui stabilizator de tensiune, care te va feri, cu siguranta, de aparitia unor probleme costisitoare sau periculoase.

Ce face un stabilizator de tensiune

Un stabilizator de tensiune reprezenta un echipament ce se foloseste pentru a mentine o tensiune de iesire constanta, astfel incat sa protejeze consumatorii electrici de posibilele fluctuatii ce pot cauza daune, cum ar fi scurtcircuitele sau cresteri bruste ale tensiunii.

Ce stabilizator de tensiune sa-mi cumpar

Stabilizator de tensiune 220v

Stabilizatoarele de tensiune au aparut din nevoia de a veni in intampinarea consumatorilor electrici cu energie la o tensiune nominala de 220 V, pentru a nu inregistra probleme (oprirea functionarii dispozitivului cand se inregistreaza o subtensiune si aparitia unor defectiuni in cazul supratensiunilor).

Stabilizatoarele ofera energie la o tensiune exacta de 220 W, indiferent de tensiunea din reteaua centralizata. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unor circuite electronice, relee sau servomotoare. 

Produs

Caracteristici

Este un UPS echipat cu stabilizator de tensiune, care va oferi o energie stabila echipamentului cateva minute dupa ce reteaua centralizata inceteaza sa mai functioneze

Poate fi controlat prin software-ul VIEWPower



Este un invertor hibrid PV care poate functiona atat conectat la reteaua centralizata, cat si la generatoare sau panouri solare

Furnizeaza o tensiune de 230 V sinusoidala pura, avand inclusi acumulatori, care ofera curent electric, chiar daca reteaua publica nu este disponibila

Poate fi conectat si cu acumulatori externi, crescand capacitatea dispozitivului


Sursa neintreruptibila de energie

Unul dintre cele mai bune UPS-uri pentru centralele termice pe lemne sau peleti

Are o tensiune de intrare situata intre 150 V si 280 V AC si o tensiune de iesire de 23 0V AC

Tensiunea de by pass este situata intre 0 si 264 V AC

Curentul de incarcare este selectabil, intre 0 si 40 A, iar interfata este reprezentata de doi conectori Schuko

PRO

- pret accesibil

- timp mediu de functionare de 3 minute la 50% din sarcina

- dimensiuni reduse

- 2 conectori de iesire 
- putere de 850 VA/480W


- design de inalta eficienta

- poate fi conectat la panourile solare

- dotat cu doua porturi USB pentru incarcarea dispozitivelor mobile

- protectie la suprasarcina, descarcare si supraincarcare


- calitate exceptionala

- panou de control si ecran cu cristale lichide

- capacitate de putere de 1600W

- protectie la supratensiune

- alarma sonora


CONTRA

Timp de incarcare lung, de pana la 4 ore

Pretul destul de ridicat

Bateria de 24 V nu este inclusa

Stabilizatoare de tensiune

Ce stabilizator de tensiune este mai bun

Stabilizator de Tensiune Tablou Electric
Stabilizator de Tensiune Tablou Electric

Cel mai bun stabilizator de tensiune trebuie sa raspunda cat mai bine nevoilor in functie de putere, de tensiune de intrare si iesire, de autonomia bateriei.

Stabilizatoarele de tensiune sunt echipamente esentiale acolo unde este necesara existenta unui curent electric fara subtensiuni si supratensiuni. Daca sunt insotite si de un acumulator, stabilizatoarele de tensiune pot oferi si curent electric pentru o perioada de timp, daca reteaua centralizata nu functioneaza, devenind un element vital, mai ales in asigurarea securitatii unor echipamente, cum ar fi centralele termice. 

Stabilizator de tensiune cu releu

Functioneaza pe baza unui releu. Este usor de folosit, atat afisajul digital, precum si panoul de comanda fiind foarte intuitive.
Se recomanda folosirea acestui tip de stabilizator cu transformator pentru consumatorii rezistivi (calculatoare, imprimante, copiatoare, fier de calcat, cuptor electric cu rezistenta, radiatoare electrice).

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- dimensiuni mici
- pret accesibil
- rapide la schimbarile de voltaj in retea

- nu functionează bine cu aparate cu motor
- cele mai multe nu au unda sinusoidala pura
- pot fi zgomotoase din cauza ventilatorului la puteri mari

Stabilizator de tensiune cu servomotor

Este un dispozitiv electric ce mentine valori relativ constante ale tensiunii electrice pe un element de circuit. Un stabilizator de tensiune cu servomotor mai este cunoscut si dupa denumirea de regulator de tensiune.

Este recomandat pentru aparatele cu motor frigider, congelator, aer conditionat, masina de spalat. Totodata, se recomanda utilizarea stabilizatoarelor cu servomotor la centralele termice mai sensibile la fluctuatii,  pentru a nu avea erori, fiind mai precise la tensiunea de iesire, decat cele cu releu.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- au pe iesire unda sinusoidala pura
- functioneaza cu orice fel de aparat electrice sau electrocasnic
- eficienta peste 97-98%
- sunt silentioase

- sunt voluminoase
- au un pret ridicat
- unele modele nu sunt atat de rapide in cazul unor varfuri mari de tensiune

Stabilizator tensiune

Cum aleg un stabilizator de tensiune

Pe piata din Romania exista o multitudine de echipamente cu caracteristici diferite, greu de diferentiat la prima vedere de catre nespecialisti. Alegerea este destul de simpla, daca se face o minima informare inainte de achizitionarea echipamentului. Pentru alegerea produsului potrivit, trebuie sa se tina cont, in primul rand, de recomandarile electricianului.

  • Puterea

Trebuie sa aiba in vedere consumul tuturor echipamentelor conectate, la care se mai adauga si o rezerva de putere. Un exemplu in acest sens este legat de asigurarea functionarii unei centrale termice pe lemne cu ajutorul unui UPS, care consuma pentru pompa de circulatie, ventilator si automatizare 200 W. La aceasta se adauga o rezerva de aproximativ 20-50%, rezultand, asadar, o putere necesara, intre 250 si 300 W. In acest caz, stabilizatorul achizitionat nu trebuie sa aiba o putere inferioara acestei cifre, deoarece, daca reteaua electrica nu mai functioneaza, produsul nu va asigura functionarea corecta a centralei;

Tipul de curent oferit este, in general, impartit in doua categorii: cu sau fara unda sinusoidala pura. In cazul unui UPS pentru un computer, este suficient un dispozitiv fara iesire sinusoidala pura. In schimb, o centrala pe lemne are nevoie de un echipament din prima categorie.

  • Autonomia

Autonomia acumulatorului se refera la perioada de timp in care dispozitivul functioneaza dupa intreruperea curentului electric. In functie de capacitatea acumulatorului, exista echipamente care rezista de la 10 minute pana la 24 de ore. Un astfel de dispozitiv are nevoie  de un echipament cu o autonomie mai redusa, ca utilizatorii sa aiba timp sa salveze documente importante, pentru a nu le pierde. In cazul unui stabilizator de tensiune montat la o centrala termica pe lemne, mai ales daca aceasta este in zona rurala, ar trebui ca autonomia sa fie mai mare, pentru ca reparatiile in aceste zone pot dura multe ore;

Tipul bateriei este un alt criteriu de alegere. Exista UPS-uri cu baterie incorporata, cu baterie externa sau mixte. Pentru echipamentele fara baterie inclusa, trebuie verificat amperajul pe care-l poate sustine UPS-ul.

Stabilizator de tensiune Well

Brandul Well este parte a companiei Vitacom Electronix, infiintata in 1991, care este in prezent una dintre marile companii din domeniul electronicelor. Brandul Well a fost infiintat in anul 2004, pentru a raspunde cererilor de produse si accesorii electronice de calitate. Specialistii brandului au actionat pe baza a patru valori esentiale: siguranta, eficienta, designul inovativ si accesibilitatea. 

Stabilizator tensiune centrala termica

Stabilizator de Tensiune Well
Stabilizator de Tensiune Well

Un stabilizator de tensiune este un echipament electronic. De aceea, trebuie utilizat cu precautiile unor astfel de dispozitive si montat in spatii ferite de umezeala, la temperaturile recomandate de producatori, de regula, nu sub zero grade Celsius.

De asemenea, de retinut este si faptul ca nu necesita o intretinere suplimentara, ci doar o supraveghere a functionarii. 

In perioadele in care nu va functiona o perioada lunga de timp, se recomanda ca echipamentul sa fie deconectat de la retea, pentru a se evita uzura inutila a acumulatorului si a altor piese care compun stabilizatorul. Curatarea se face cu o carpa uscata, fara a se aplica substante ce ar putea intra in interior si ar putea provoca defectiuni. 

Dupa parerea celor mai multi dintre specialisti, stabilizatoarele de tensiune au nevoie de o buna aerisire si trebuie asezate in zone in care aerul circula cu usurinta, pentru a nu se produce supraincalziri daunatoare. 

Cat consuma un stabilizator de tensiune

Pentru a se achizitiona un stabilizator cu o putere corespunzatoare, se calculeaza puterea exprimata in wati a echipamentelor care vor fi conectate la acesta si se va adauga si o marja de rezerva intre 20 si 50%. 

Cine poate sa instala un stabilizator de tensiune

In cazul echipamentelor de mica putere, care sunt destinate pentru asigurarea functionarii unui computer, instalarea se poate face de catre oricine prin conectarea unor simple prize. In cazul unor echipamente care sa protejeze intreaga retea electrica, este necesara interventia electricienilor profesionisti, deoarece aparatul va fi conectat direct la retea, ceea ce poate fi periculos pentru necunoscatori. 

Stabilizator de Tensiune Schema Electrica
Stabilizator de Tensiune Schema

Prin montarea unui stabilizator de tensiune, va disparea in totalitate riscul aparitiei unor defectiuni din cauza subtensiunilor sau supratensiunilor din reteaua centralizata de curent electric. 

Cat costa un stabilizator de tensiune

Stabilizator de tensiune pret

Intreruperile repetate de curent electric sunt complet neplacute. Pe langa faptul ca nu mai poti sa-ti desfasori activitatea pe care o derulai, aparatura casei poate avea de suferit.
Un stabilizator de tensiune montat in tabloul electric detecteaza variatiile de tensiune si protejeaza instalatia electrica de interior, cat si electronicele si electrocasnicele conectate la retea.

Pretul unui stabilizator incepe de la 100 de lei, dar unele modele profesionale pot ajunge chiar si la 10000 lei.

Trada Marketplace ofera o gama variata de stabilizatoare de tensiune si UPS-uri, cu factori de putere diferiti. Profita de preturile mici!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.